Fysiske rammer

Plads til liv og bevægelse

På Birkholm er der plads og ro til at leve aktivt og godt. Vi lægger vægt på at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære og har flere åndehuller, hvor man kan sidde alene eller med en ven og nyde udsigten fra vores mange glaspartier.

Birkholm er en tidligere trelænget proprietærgård, der ligger for enden af en lang birketræsalle. Birkholm har beholdt den trelængede form, med en flisebelagt gård i midten, hvor der er lyst, rart og lunt. Gårdhaven bruges til at grille, cykle, nyde det skiftende, danske vejr og til større arrangementer, såsom vores årlige sommerfest.

I hver af de to længer ligger en boafdeling med hhv. 8 og 2 pladser. Alle beboere har deres egen, moderne lejlighed med tekøkken og stort badeværelse. Lejlighederne indrettes individuelt i samråd mellem beboer, kontaktpædagog og forældre/værge. Vi tror, at beboerne trives bedst i rammer, de selv har været med til at skabe. Til de lejligheder, hvor der er behov for hjælpemidler, er standarden optimal. Vi har desuden rumdækkende loftlifte i to af lejlighederne. 

De to boafdelinger er forbundet af den store fællesstue og et eget, større køkken. Fællesstuen har højt til loftet, med store glaspartier og ovenlysvinduer, for at invitere naturen inden for. Ved måltider og når der laves indendørs aktiviteter, samles beboere og ansatte i fællesstuen. Her er der god bordplads, TV, sofaer og masser af dagslys.

Køkkenet tilhører beboerne, som har fri adgang hertil. Den daglige drift af køkkenet ledes af Birkholms kok.

Administrationen er placeret i hovedhuset. Her er der desuden et kreativt værksted og et motorikrum. På første sal er der et større mødelokale til personalet.

Dertil kommer to lader og en længe, der primært anvendes af personalet.

Birkholm er omgivet af en stor, naturskøn park med gamle træer. Parken bliver i 2022 anlagt som én stor sansehave, med let adgang for alle Birkholms beboere, uanset om de sidder i kørestol eller bruger rollator.

I haven ligger desuden en stråtækt havepavillon, der benyttes til spisning og fødselsdage når vejret er godt.

Birkholm råder over to busser, til aktiviteter uden for huset. Den ene bus er med lift.