Hverdagen

En meningsfuld hverdag

Vi arbejder med rytme og forudsigelighed i hverdagen, som et vigtigt grundlag for, at vores beboere har overskud til individuel udvikling og deltagelse i fællesskabet. Hverdagen er derfor bygget op om faste rutiner.

Hver morgen på hverdage, bliver Birkholms beboere hentet af busser, der kører dem til arbejde, på dagcentre i omegnen. Lige nu tager beboerne på ITC Køge, Blumesvej og ITC Svogerslev.

Eftermiddag og aften sørger medarbejdere for aktiviteter og aftenhygge. Vores kok tilbereder varm aftensmad fire dage om ugen og bagefter er der aftenkaffe.

I weekenderne kan beboerne sove længe og der hygges hjemme eller køres ture.

Beboerne har hver især to hjemmedage om måneden. Her er beboerne sammen med deres primære eller sekundære kontaktperson. De tager sammen på udflugt i naturen eller i byen, og klarer personlige indkøb, samt besøg hos frisør, læge eller tandlæge.

Birkholm har to faste ridehold, der kører til ridning hos ridefysioterapeut Lone Wøldike, hver tirsdag.

Årets højtider og fødselsdage fejres i fællesskab og som oftest med de pårørende. Sommerfesten ligger hvert år i august og er en stor begivenhed med musik og sang, hvor pårørende og venner af huset deltager.

Beboerne tager hvert år, sammen med deres kontaktpersoner, på sommerferie i Danmark. Beboerne rejser afsted i mindre grupper. Beboersommerferien falder hvert år i uge 24.