Strategien

Birkholm 2020-2025

Strategien på Birkholm, fra 2020 til 2025, handler om at styrke Birkholms grønne profil, til gavn for Birkholms beboere, medarbejdere og vores fælles omverden.

Vi arbejder her særligt på tre områder:

Køkken: En ny og sundere kostpolitik er udarbejdet på baggrund af de officielle kostregler. Det betyder blandt andet en menu med færre køddage, og at det meste mad bliver lavet fra bunden. Vi er desuden i ansøgningsproces om det økologiske spisemærke i sølv.

Haven: Birkholm ejer en stor have på over 20.000 kvm. Vi har, især under Corona-nedlukningen, oplevet et voksende behov for, at vores beboere kan få frisk luft, motion og sanseoplevelser inden for matriklen. Behovet understreges af, at nogle af vores beboere bliver ældre og i højere grad har brug for at få oplevelser tæt på deres hjem.

Landskabsarkitekt Helle Nebelong har sagt ja til at tegne en omlægning af haven, så den kan anvendes som sansehave, til glæde og nytte for vores beboere. Helle Nebelong har lang erfaring med anlægning af institutionshaver. Se bl.a. anlægningen af en stor sansehave på Christians Have Plejecenter i Solrød. Helle Nebelong færdiggjorde sine tegninger i februar 2022 og vi er i gang med at finde de helt rigtige folk til anlægningsarbejdet, der gerne skulle være afsluttet sidst på året.

Haven anlægges med respekt for biodiversitet og den eksisterende flora og fauna.

Energi: Vi er i gang med forskellige tiltag til optimering af Birkholms energiforbrug til gavn for vores beboere og vores miljø. Vi tænker desuden altid grønt ved indkøb af hjælpemidler mv. hvis det er muligt.